El patrimoni cromàtic de la Costa Brava.

El patrimoni cromàtic de la Costa Brava és un projecte de recerca que vol identificar i posar en valor els colors de la Costa Brava. El projecte va rebre el Premi de Recerca Yvette Barbaza convocat pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i que es va atorgar en el marc dels Premis G! 13. Les autores del projecte són Íngrid Baraut i Núria Puig qui desenvoluparan aquesta recerca al llarg d’un any amb la col.laboració dels instagramers i de l’equip de vadecolors.
Premi Yvette Barvaza

El color és identitat. El patrimoni natural i arquitectònic són factors fonamentals a l’hora de crear valors d’atracció específics de cada lloc, de la geografia, de la tipologia cultural i social d’una país, d’una regió, d’una ciutat o un poble. Els edificis de Tirana (Albània) i La Boca (Argentina) atrauen turistes a la ciutat per la combinació cromàtica de les seves façanes. El color en el paisatge pertany al patrimoni cultural del lloc. És un element que forma part de la percepció col·lectiva i de la història del territori. Cada lloc té unes característiques pròpies de color i materials que, a la vegada, tenen elements en comú amb la cultura cromàtica d’un territori geogràfic més ampli. Per exemple, la Costa Brava té elements en comú amb la cultura cromàtica mediterrània en la que està immersa.

@colorscostabrava està capturant els colors amb la participació dels instagramers amb la utilització de l’etiqueta #colorscostabrava. Amb aquest projecte volem inventariar, posar en valor i difondre el patrimoni cromàtic de la Costa Brava. Si ens vols ajudar utilitza l’etiqueta #colorscostabrava a l’instagram. http://instagram.com/colorscostabrava

Anuncis

Un pensament sobre “El patrimoni cromàtic de la Costa Brava.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s